WHAT DOES MARKA şEHIR PROGRAMı MEAN?

What Does marka şehir programı Mean?

What Does marka şehir programı Mean?

Blog Article

Çeşitlilik ve kapsam: Farklı konu alanlarından geniş bir yelpazede eğitim seçenekleri sunarak çeşitlilik ve kapsamı artırıyoruz.

Şehirler de bir ürün gibi pazarlanma teknikleri ile mi tanıtılıyor? Bu yöntemlerden de kısaca bahseder misiniz?

Vizyonder, eğitim alanındaki uzmanlığıyla, kurumsal ve bireysel eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadır.

Şehir yönetimlerinin şehre gerçekleşmesi muhtemel doğrudan ve dolaylı yatırımları artworkırmak, daha fazla yerli ve yabancı turistin şehreuğramasını sağlamak ve şehir sakinlerinin şehre olan aidiyet bağını güçlendirmek için planlayıp, uyguladığı tüm marka iletişim stratejileri şehir markalaşmasıdır.

Değeri görünür kılmak için marka şehir bir dizi konuyu netleştirmek mecburiyetindedir. Şehrin özellikleri, sağladığı rasyonel faydalar, sağladığı duygusal faydalar, marka kimliği ve kişiliği, marka değeri ve markanın özü – vermek istediği temel mesaj.

Ülkemiz açısından düşünüldüğünde ise son yıllarda İstanbul yaşanan trafik sorunu ve terör olayları ile anılmaktadır. Sahip olduğu kültürel değerler ve doğal güzellikleri ile sadece İstanbul değil ülke topraklarında bulunan birçAlright şehri marka şehirlere dönüştürülebilir. Ülkemizde marka şehirler yaratmak adına çalışmalar ve planlamalar yapılmalıdır. Küresel rekabette ön plana geçebilmemiz için marka şehirler yaratarak bu marka şehirlerin  tanınırlığını arttırmamız gerekmektedir.

Bir turistik destinasyon için daha fazla ve nitelikli talep yaratmak, ancak destinasyonun fiziki coğrafyasının, kültürünün ve tarihi çekiciliklerinin ön plana çıkarıldığı rekabetçi bir turistik destinasyon markası haline getirilmesi ile mümkündür. Bu çalışguyın amacı, turistik açıdan Türkiye’nin önemli destinasyonlarından biri olan İstanbul'u ziyaret eden yabancı turistlerin, İstanbul'u bir turistik destinasyon markası olarak algılama düzeylerinin tespit edilmesidir. Araştırmanın evrenini, 2010 yılının ilk sekiz ayında İstanbul'u gelen yabancı ziyaretçiler oluşturmaktadır. Veriler tesadüfi örnekleme yöntemi ile seçilen 413 yabancı ziyaretçiye yüz yüze mülakat tekniği ile uygulanan anketlerden elde edilmiştir. Veriler daha sonra SPSS istatistik applicationı ile analiz edilerek, betimleyici istatistikler ile yorumlanmıştır.

Yukarıda, bir şehrin markalaşması için yolları, meydanları, sokakları, çarşıları, gezilecek, görülecek tarihî ve turistik yerleri, güvenliği, temizliği, trafiği, halkının kültürel ve sosyal yapısı, ekonomik ve siyasal yapısı, yönetim şekli vs. tüm konularda kalite değerlerinin minimum amount four yıldız olması gerektiğini belirtmiştik. İşte bunlar marka iddiası olan şehirler için ölçümlenir ve tabii ki ölçümlenen şehirlere örneğin 1 yıl içinde gelen turist sayısı, gelen turistlerin o şehirde kaç gün kaldıkları, en fazla gezip gördükleri tarihî ve turistik yerlerin sayısı, buraları gezen insanların sayısı, o şehire gelen turistlerin o şehirde kaldıkları süre içinde harcadıkları para miktarı (getirdikleri, harcadıkları döviz), o şehre gelen turistlerin o şehire bir daha gelip gelmeme, görüp görmeme istekleri, başkalarına (eş, dost, arkadaş vs.

Yönetimsel, sosyal, kültürel, ekonomik, fiziksel ve işlevsel özellikleriyle şehirler, oldukça karmaşık yapılardır. Bu sebeple şehir markalaşması konusunu bu bakış açısıyla almanın daha fayda saplayacağı düşünülmektedir.

Günümüz dijital dönüşüm çağında her üründe, hizmette, hatta fikirde markalaşmaya gidilmesi vazgeçilmez bir gerçek haline gelmiştir. Teknolojik gelişmeler ve küreselleşme ile markalar yerel müşterilerden dünya müşterilerine hitap eder duruma gelmiştir. Tüm bu değişimler şehirleri de etkilemiş, şehirler de marka olma yolunda önemli advertımlar atar hale gelmiştir. Markaların tüketicilerle iletişimdeki önemi onları firmaların en değerli varlıkları haline getirmiştir. Şehir markaları da bu gelişmelerden etkilenmiş, tüm dünyada şehir markalaşması advertına atılan adımlar hız kazanmıştır. Şehirler markalaşarak pazarlama faaliyetlerini arttırmışlardır. Şehir pazarlamasında bir şehri diğer şehirlerden ayırt eden özelliklerin vurgulanması kadar, ortak özelliklerin de vurgulanması gerekmektedir.

Şehirler dikkatlerini ortak alanlarımızın kalitesine çeviriyor. Markalaşma da öyle. İyi geliştirilmiş, davetkâr kamusal alanlara sahip bir şehir, aylarca izole kaldıktan sonra nihayet bir yeri ziyaret eden gezginler ve gezegenin farklı bir köşesinde yeni bir ev arayan yetenekli kişiler için daha cazip görünecektir.

Şehirlerin sistematik çalışmalarla birer marka olarak ön plana çıkması 1980 sonrasına rastlıyor. eighty öncesi küresel ölçekte sınırlı sayıda marka şehirden bahsedebilirdik.

Yatırımcılar İçin Cazibe Merkezidir: Marka şehirlerin kozmopolit yapısı, finansal kurumların gelişmişliği, ulaşım ve iletişim altyapısının güçlü olması, yoğun nüfus sebebiyle büyük iç pazara sahip olması, devlet desteği, şehir markasının sahip olduğu imajın yatırım yapacak kurumsal markaya katacağı değer, şehre yönelik pozitif algı ve bunun gibi gerekçelerden dolayı marka değeri yüksek şehirlerde dünyanın dört bir yanından girişimciler, işletmeler, markalar bulunur.

Her iki durumda da tanıtım, iyi hizmet, yüksek kalite ve güven vazgeçilmezdir. Coğrafi olarak zengin durumda olup temiz sokaklara, harika yapılara sahip her şehir marka şehir olma özelliği gösteremeyebilir. Marka şehir olabilmek için şehri dışa açıp onu yatırımcılar, alıcılar ve turistler için merak uyandıran bir yer haline getirmek check here esastır.

Report this page